Fontana
0
0
Fontana
Bioskop “Fontana”, jedan od kultnih prostora i omiljeni bioskop stanovnika Novog Beograda, otvoren je 8. marta, posle više od 10 godina.

Opština Novi Beograd je inicirala obnovu sa namerom da se delatnošću bioskopa Fontana razvije Centar evropskog i dečijeg filma, kao edukativni segment filmske umetnosti koji nedostaje i Novom Beogradu i Gradu Beogradu. Partneri u realizaciji programa evropskog i dečijeg filma su Centar za filmsku umetnost «Art & Popcorn» i Dečiji Filmski Festival "Kids Fest".

Renoviran prostor bioskopa Fontana podrazmeva najnoviju prikazivačku tehniku, koja uključuje savremene digitalne 3D projektore, ali i klasični 35mm filmski projektor.

U želji da se izgradi nova baza gledalaca, na repertoaru će se prikazivati filmovi koje imaju priliku da vide samo na festivalima, a biće omogućen i uvid u evropsku kinematografiju u toku cele godine. Pored redovnog bioskopskog programa organizovaće se i retrospektive evropskih kinematografija, kao i festivali evropskih filmova. Program će podrazumevati i kvalitetan filmski sadržaj za decu i omladinu.

Pred nama je novo staro mesto…
Pročitaj više