Restoran Košava
2
0
Restoran Košava
Ulica Dubrovačka je davne 1872.godine promenila naziv u ulica Kralja Petra. Posle II Svetskog rata naziv ulice je promenjen u 7.Jula, a danas je to opet ulica Kralja Petra. Ime ulice se menjalo kroz istoriju, ali sam restoran Košava je od 1982. godine na istom mestu.

Picerija Košava je jedna od prvih u Beogradu. Naime, u jesen, davne 1982.godine, Beograd je dobio svoju drugu po redu piceriju, sa veoma simboličnim imenom - KOŠAVA. Vremenom, iz imidža obične picerije, Košava je prerasla u restoran, u kome se već dugi niz godina, pored pizza služe i najrazličitija jela od mesa.

Ako planirate rođendan, proslavu, venčanje, krštenje ili intimnu večeru sa prijateljima, možete da imate deo Košave u Vašem ambijentu. Naši profesionalni konobari pomoćiće Vam da Vi i Vaši gosti uživate u specijalnom danu.

Košava, nazvana prema hladnom severcu koji u jesenje i zimske dane duva nad Beogradom i od koga mrznu kosti, tokom dugog niza godina privlači najrazličitije goste uključujući diplomate, svetske umetnike, pisce i pesnike kao i „obične" turiste sa ruksakom na leđima i brošurom u ruci.
Pročitaj više